Művészeti Iskola

szerzo: IGYK

PTE IGY Gyakorlóiskola AMI és Gyakorlóóvoda Táncművészeti Tagozat

 

A Gyakorlóiskola Táncművészeti Tagozata az idei tanévben 13 éve működik a Művészeti Iskola részeként. 2007-ben az intézmény kiváló minősítést szerzett.

2013-ban iskolánk a Táncművészet Főiskola partnerintézménye, gyakorlóiskolája lett. A mesterképzésbe bekapcsolódva a növendékeket fogadjuk, hospitálásokat és tanítási gyakorlatokat biztosítunk.

A 2012-es tanévtől tagja vagyunk a Táncpedagógusok Országos Szövetségének, rendszeresen részt veszünk az általuk szervezett országos versenyeken, ahol tanítványaink kimagasló eredményeket érnek el.

Több növendékünk a Pécsi Művészeti Szakközépiskola és Gimnázium Táncművészet Tagozatának növendéke. Művészeti intézményünkben az oktatás nem csak a gyermekek délutáni elfoglaltságát fedi le, fontos a tehetségek gondozása, a megfelelő minőség biztosítása.

A városi rendezvényeken ingyenest fellépéseket nyújtunk a minket felkérő szervezőknek.

A Művelődési Ház hiánya jelenleg nem teszi lehetővé több ingyenes előadásunk bemutatását. A Diótörő és a Carmina Burana című bemutatónkat mintegy 3500 kisdiák és óvodás korú gyermek láthatta ingyenesen.

Régiós moderntánc versenyünk a két év alatt 100 intézmény produkcióit foglalta össze.

Célunk a helyi kulturális élet színesebbé tétele a moderntánc nyelvezetének segítségével, valamint országos szinten kimagasló teljesítmény, Szekszárd város kultúrájának megismertetése.

 

Valkainé Daczó Eszter művészeti vezető. táncpedagógus, Nívó-díjas táncművész

Táborfi- Rónai Nóra táncpedagógus, táncművész

Mészáros Andrea táncpedagógus, táncművész

Valkai Csaba Csanád táncpedagógus, Nívó-díjas táncművész

utoljára frissítve: 2013. június 24. 09:34:55

« vissza

Dokumentumok (Művészeti)

Oktatási Program